Stijgend aantal toepassingen voor muziek

muziek
muziek

Muziek wordt steeds vaker gebruikt buiten het aspect om van vermaak. Mensen die problemen hebben met het uiten van emoties, kunnen deze emoties vaak makkelijker kwijt wanneer zij muziek luisteren en denk eens aan de sportschool, waar minstens de helft van de mensen gebruik maakt van muziek om vooruit te kunnen blijven komen. Het is een manier van motiveren, een manier van uiten, en daarnaast blijft nog altijd het aspect van vermaak meedraaien. Maar wist je wel dat muziek ook in de zorg een steeds grotere rol aan het spelen is? Er zijn steeds meer ziekenhuizen en verpleeghuizen die gebruikmaken van muziek om het zichzelf en de patiënten aanzienlijk makkelijker te maken.

Zorg met muziek

Zieke mensen reageren op muziek. Demente mensen reageren ook op muziek, ongeacht de vraag of ze de muziek herkennen of niet. Dementie is een vervelende aandoening, vooral voor de patient zelf die daar geïrriteerd van kan raken. Wat gebeurt er nou tegenwoordig: De demente patienten worden aangekleed terwijl er muziek aanstaat. Het ritme, de muziek en het gevoel zorgen er samen voor dat het makkelijker gaat. Ook zieke patienten luisteren veel naar muziek; hier zijn meerdere testen mee gaande, maar er zijn helaas op dit moment nog geen resultaten die echt uitslag kunnen geven over de vraag of muziek helend werkt. De meeste mensen hebben het idee van wel, want: Muziek houdt actief, muziek maakt je vrolijk en muziek stimuleert de hersenen op een hoog niveau. En laten we eens eerlijk zijn: Ik vind alles beter dan ijzige stilte!

baby music therapy

Steeds meer gebruik van muziek

Ook in winkelcentra wordt muziek gebruikt, net als in de supermarkten en de andere winkels. Muziek kan stimuleren, aanzetten tot een bepaalde handeling, maar kan ook rustgevend werken op een luie avond terwijl je even aan het bijkomen bent. Zelf heb ik altijd een afspeellijst aanstaan die ik online maak, zo kan ik gewoon blijven gamen terwijl de muziek automatisch door blijft lopen. Want de meeste muziek die we overdag horen, is muziek die onbewust naar ons toekomt. Dat betekent wel dat je goed internet moet hebben, want anders loopt de afspeellijst natuurlijk elke keer vast en dan is er weinig onbewust luisteren bij. Internet vergelijken op internetvergelijken.nl zorgt ervoor dat je met zekerheid het beste internet hebt tegen de beste prijs. Dan kun je de rest van het geld mooi gebruiken voor een paar nieuwe games, dat is in ieder geval iets dat ik zeker zal gaan doen!